Ga naar hoofdinhoud
Gratis verzending vanaf €20 (NL) / €50 (EU) - voor 17:00 besteld, dezelfde dag verzonden.

Kratom thee

Een makkelijke manier om kratom in te nemen, is kratom thee. Over het algemeen bestaat kratom thee uit zowel kratombladeren als theebladeren. Gedroogde bladeren, welteverstaan. Zowel beginners als ervaren gebruikers van kratom zijn enthousiast over deze thee.

Kratom bladerenWat is kratom precies?

Niet iedereen weet wat kratom is. Daarom volgt nu even een bondige uitleg. Kratom is een plant die al eeuwen door de mens wordt gebruikt ter ondersteuning van lichaam en geest. Vooral in Zuidoost-Azië is de plant bijzonder populair. En sinds kort dus ook in Nederland en België. Iedereen gebruikt kratom om andere redenen, maar altijd staat de gezondheid van de mens voorop.

Leuk weetje: de officiële wetenschappelijke naam van kratom is Mitragyna speciosa, deze term heeft een Nederlandse oorsprong. De bedenker van het woord is namelijk Pieter Korthals, een Nederlandse botanicus uit de negentiende eeuw.

Wat zijn de effecten van kratom?

De effecten van kratom – en dus ook van kratom thee – verschillen nogal. De effecten zijn afhankelijk van de hoeveelheid kratom die iemand inneemt. Kratom kan mensen actiever maken, maar ook juist helpen ontspannen, waardoor de nachtrust makkelijker wordt. Daarnaast kan kratom pijn verlichten en kan de gebruiker een betere stemming ervaren.

De vuistregel hierbij is ongeveer als volgt: hoe meer kratom iemand inneemt, des te meer de gebruiker ontspanning ervaart. Wie graag actief wil worden, doet er dus goed aan om minder in te nemen.

De werkzame stof

De belangrijkste werkzame stof in kratom is mitragynine. Dit stofje wordt weleens vergeleken met cafeïne, omdat de gebruiker zich dus actiever kan voelen. (Nogmaals: dit is afhankelijk van de hoeveelheid kratom die iemand inneemt.) Er zijn daarom ook kratomsoorten met weinig mitragynine, waarbij de nadruk ligt op ontspanning.

Redenen om te kiezen voor kratom thee

Kratom thee kent verschillende voordelen. Het belangrijkste voordeel is de snelheid van de effecten. Gebruikers van deze thee ervaren de effecten van de werkzame stoffen sneller dan bij andere producten die kratom bevatten. Dat vinden veel mensen bijzonder prettig.

Sociale activiteit

Daarnaast is theedrinken natuurlijk een activiteit die ook samen kan worden gedaan. Het is dus een sociale manier van kratom gebruiken.

Lekkere smaak

Het derde voordeel betreft de smaak. Uiteraard kan aan thee altijd suiker worden toegevoegd, of een lepeltje honing – en dat geldt ook voor kratom thee. De thee kan dus echt een prettige smaak krijgen, logischerwijs een belangrijke reden om voor kratom thee te kiezen.

Zelf kratom thee bereiden

Wie graag eens zelf kratom thee wil maken, heeft geluk. Het is namelijk ontzettend makkelijk. Eigenlijk werkt het precies zoals bij andere vormen van thee. Eerst moet water worden gekookt. Daarna dient het water in een theepot te worden gegoten. Vervolgens kan het zakje kratom thee gewoon in de pot met heet water worden gehangen. En ja, dan is het al klaar.

Let op: wanneer het zakje in de pot met water zit, wacht dan even af. Het liefst langer dan 15 minuten. Dit is namelijk een belangrijke voorwaarde om de essentiële werkzame stoffen van de kratom ook daadwerkelijk in de thee te krijgen.

Back To Top