Ga naar hoofdinhoud
Gratis verzending vanaf €20 (NL) / €50 (EU) - voor 17:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
kratom-extract-ervaring

Mijn ervaring met het Kratom Gold Extract

Alvorens ik mijn eerste druppels van dit extract nam deed ik eerst een uitgebreid literatuuronderzoek naar dit product. Wat is het precies, is het veilig, kan ik het combineren met andere roesmiddelen en werkt het verslavend? Hieronder leest u mijn ervaring met kratom.

Wat is kratom?

Kratom is afkomstig van de bladeren van een tropische boom die de naam Mitragyna Speciosa heeft en te vinden is in Aziatische landen zoals Bali, Thailand en Indonesië. De plaatselijke bevolking kauwt al eeuwenlang op de blaadjes voor het oppeppende effect. De Kratomboom behoort dan ook tot de koffiefamilie en staat vooral bekend om zijn stimulerende eigenschappen.

Er zijn verschillende Kratomsoorten die elk bekend staan om hun specifieke effect. Kratom kan euforie opwekken, de concentratie en het libido verhogen, de slaap verbeteren, ontspanning geven en in hoge dosering werkt het zelfs verdovend en pijnstillend. De dosering is hierbij de ideale maatstaf om het gewenste effect te bereiken.

Wanneer kratom gebruiken?

Het is niet verstandig om Kratom op dagelijkse basis te gebruiken, omdat je er dan alsmaar meer van nodig hebt om het gewenste effect te bereiken. Je maakt er beter geen gewoonte van.

Kratom wordt vaak gebruikt in de recreatieve sfeer. Op een zaterdagavond testte ik dit uit door net voor ik naar een optreden ging een twintigtal druppels Kratom Gold Extract te nemen. Ik had enkele dagen ervoor al eens 5 druppels genomen om te kijken wat het met me doet en hier had ik weinig tot geen effect van. Maar het is belangrijk om met een lage dosis te beginnen zodanig dat je lichaam er al wat gewend aan kan raken. Start je meteen met een hoge dosis dan is de kans groot dat je misselijk wordt en hoofdpijn krijgt.

Mijn ervaring met een kratom extract

De avond begon met een top optreden van een bont gezelschap in de ‘Vooruit’ in Gent. Ik bevond me in een uitgelaten sfeer tussen kleurrijke mensen waarvan het grootste deel tot het LGBTQ wereldje behoren. Mijn nieuwsgierigheid lokte mij naar dit optreden en ik had een goede vriend meegenomen die zichzelf ook als queer bestempelt.

Mijn introverte aard maakt het mij soms moeilijk om op mijn gemak te zijn op events waar iedereen probleemloos over koetjes en kalfjes zit te praten en vaak heb ik dan ook alcohol nodig om mij op dit niveau te kunnen begeven. Maar ik had me voorgenomen om de Kratom niet te mixen met alcohol, omdat dit sterk wordt afgeraden. Wel had ik mijn vaporizer bij me en nam ik hier af een toe een trekje van. De cannabis die ik gewoonlijk vape is van een lichte soort en geeft mij een ontspannen gevoel. Dit is ook in combinatie met Kratom het geval, de Kratom versterkt het ontspannend effect zelfs.

Na het optreden gingen we naar de bar waar de bonte massa zich verzamelde. Mijn compagnon kende er wat mensen en we werden uitgenodigd bij hen aan tafel te zitten. Normaal heb ik het lastig om mij te mengen in gesprekken met mensen waar ik geen band mee heb maar nu ging me dat veel vlotter af.

We spraken af met het groepje om het feest verder te zetten in een danscafé in het centrum van Gent. De muziek was goed maar de dansvloer was nog helemaal leeg. We besloten er maar meteen in te vliegen en nog geen tien minuten later werden de stoelen en de tafels aan de kant geschoven en stond de hele tent mee te shaken. Geweldig!

Omdat ik het niet gepast vond om nog extra druppels te nemen in het zicht van iedereen heb ik het bij de 20 druppels gehouden. Een zestal uur na de inname hield ik het feestje voor gezien en besloot mijn bedje op te zoeken. Omdat ik nieuwsgierig was naar het effect op mijn slaap nam ik thuis nog 5 druppels in een glas water en kroop onder de lakens. Wonder boven wonder had ik een deugddoende slaap en werd ik 7u later fris en uitgeslapen zonder kater wakker.

Positieve ervaring: een ontspannen gevoel, minder pijn en een betere focus

Het was een geslaagd experiment dat zeker voor herhaling vatbaar is. Vooral het energetisch effect heb ik ervan onthouden. Het gaf me geen enkel psychedelisch of raar effect. Ik kon gewoon mezelf zijn en voelde zelfs meer zelfvertrouwen dan anders.

Aangezien ik tijdens het uitgaan vaak in de verleiding kom om alcohol te drinken neem ik me voor om in de toekomst bij het uitgaan wat vaker Kratom in te nemen en de alcoholische drankjes aan mij te laten voorbijgaan.

Ik testte het Kratom extract ook eens uit op een doordeweekse avond die ik thuis op de bank doorbracht om te zien wat voor effect het dan heeft. Het viel me op dat ik meer gefocust was en een ontspannen gevoel ervaarde. Ik genoot van het spelen op mijn elektrische gitaar en placebo-effect of niet, maar het spelen ging me makkelijker af. Daarnaast testte ik het ook eens uit op een dag met menstruatiepijn en ja hoor, de pijn verdween meer naar de achtergrond.

Conclusie

Kratom biedt veel voordelen maar zoals gezegd maak je er beter geen gewoonte van, zodat je er niet geestelijk afhankelijk van wordt. Het verdient zeker en vast een plaats in het rijtje van recreatieve drugs die alcohol kunnen vervangen en het leven wat aangenamer maken.

Auteur: Eef de Bruyne

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top