Ga naar hoofdinhoud
Gratis verzending vanaf €20 (NL) / €50 (EU) - voor 17:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
Is uw kratom veilig

Is uw kratom veilig?

Onlangs kregen wij de volgende mail: “Hallo, Ik lees verontrustende berichten op internet dat in Kratom veel zware metalen zoals lood en nikkel voorkomen. Tevens wordt er salmonella gevonden in sommige Kratom.  Wat doet u om de kwaliteit in uw producten te waarborgen en welke garanties geeft u dat er geen zware metalen in zitten, kortom waaruit blijkt dat uw Kratom veilig is? Met vriendelijke groeten van een verontrustende gebruiker.”

Verontreinigde kratom

Ons antwoord:

Het klopt inderdaad dat er op internet veel van dat soort berichten over kratom staan. Dit is juist. Veel kratom is in onze ogen absoluut niet veilig.

Kratom wordt gewonnen uit bladeren van de kratomboom. Dit gebeurd voornamelijk in Indonesië. Daar is een andere hygiëne standaard van toepassing dan in Europa.

Mensen plukken de bladeren, vermalen deze bladeren en stoppen dit in zakken. Dit noemen wij ‘wildplukkers’, omdat zij ook van wilde bomen plukken. Dankzij het internet staat de hele wereld met elkaar in verbinding en de eindgebruiker kan het product direct bij diegene kopen die de bladeren ook geplukt heeft. Dit is vaak de goedkoopste weg voor de klant, maar niet de veiligste.

Voornamelijk in dit soort pakketjes heeft de FDA (Food and Drug Administration), de voedsel en warenautoriteit van de Verenigde Staten, samonella en andere stoffen aangetroffen.

Het gebeurd ook dat bedrijven grote ladingen kratom importeren en dat daar samonella in zit. Deze bedrijven laten hun kratom niet testen, het testen is namelijk vrij prijzig en dit kost tijd. Onze leverancier volgt een andere route.

Eigen beheer

Onze leverancier, Jetpackkratom, doet het anders. Kratom kan gewonnen worden van de bladeren die van de bomen vallen. De bladeren hoeven niet geplukt te worden, maar kunnen gewoon opgeraapt worden. Hierdoor blijft de boom gezond en kan deze heel oud worden.

Alle bomen zijn in eigen beheer, dus weten zij precies wat er met de bomen gebeurd, op welke grond ze staan en zo weten ze ook zeker dat er geen bestrijdingsmiddelen gebruikt worden.

Dubbele laboratoriumtest maakt onze kratom veilig

Tijdens het verzamelen van de bladeren wordt een hygiëne protocol toegepast, zodat in dit proces geen ‘bevuiling’ plaats kan vinden. De verzamelde bladeren worden opgeslagen in schone ruimtes, en er wordt een sample gemaakt. Deze gaat naar een laboratorium, dit om te zien hoeveel Mitragynine er in de bladeren zit, dit hangt namelijk van het seizoen af.

Tegelijkertijd laten zij de bladeren ook testen op andere stoffen. Indien de testen goed zijn worden de bladeren verwerkt, verpakt en naar het hoofdkantoor in Nederland gestuurd. Zodra de kratom in Nederland is laten zij deze nog een keer testen. Zodat zij zeker weten dat er onderweg niets met de kratom gebeurd is en dat ze het product in Europa kunnen verkopen volgens de Europese regels.

Wij snappen de zorg van uw kant, want de verhalen op internet zijn behoorlijk heftig. Onze leverancier is een Nederlands bedrijf, zij houden zich strikt aan de Nederlandse en Europese wetgeving.

Met vriendelijke groet, team – Kratomolie.nl”

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top