Ga naar hoofdinhoud
Gratis verzending vanaf €20 (NL) / €50 (EU) - voor 17:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
Hoe gebruik je kratom

Gebruik

Wie kratom eens wil proberen, vraagt zich al snel af hoe hij of zij dat moet doen. Het antwoord op die vraag is niet eenduidig. Kratom is namelijk op verschillende manieren te gebruiken.

Het is bijvoorbeeld mogelijk om kratom te roken, om kratom te kauwen of om er thee van te zetten. Daarnaast is er de optie om kratompoeder aan te schaffen en de poeder vervolgens door een drankje te roeren.

Kortom: de opties lopen uiteen. Van alle mogelijke manieren is er één in elk geval het minst prettig: kratompoeder in je mond stoppen. Hieronder zetten we nog even voor je uiteen welke manieren prettiger zijn, en waarom precies.

Kratomcapsules

Wie kratom gewoon wil doorslikken, kan bij capsules terecht. Dit is vooral een aanrader voor mensen die een hekel hebben aan de smaak van kratom. Capsules zijn namelijk helemaal zonder smaak.

Capsules worden verkocht in zakjes van bijvoorbeeld 10 stuks. Iedere capsule bevat een specifiek aantal gram aan kratompoeder. Zo weet je precies wat je binnenkrijgt. Uiteraard kunnen capsules worden weggespoeld met een glas water of een ander drankje.

Kratomthee

Dit is waarschijnlijk de populairste vorm van kratomgebruik. Het is bijzonder makkelijk om van kratom thee te maken. Het enige wat je hoeft te doen, is de daarvoor bestemde kratomzakjes in een beker heet water laten hangen, en klaar ben je al.

Hoe langer je de kratom laat intrekken, hoe sterker de thee. Dat is dus helemaal aan jou.

Kratompoeder

Het is ook mogelijk om kratompoeder los te kopen. Zoals gezegd is het niet slim om de poeder meteen in je mond te gooien. Wel zijn er andere mogelijkheden.

Zo kun je kratompoeder mengen door yoghurt met cruesli. Of je doet een beetje poeder in een drankje. Je dient er alleen rekening mee te houden dat kratompoeder van invloed is op de smaak. Maar als je de smaak prettig vindt, of simpelweg geen probleem, dan is er niets aan de hand.

Toss N’ Wash

Wil je kratompoeder toch direct via de mond innemen? Er is een trucje om kratompoeder in te nemen zonder de smaak te ervaren.

Leg een beetje poeder op een theelepel. Stop de poeder vervolgens in je mond, op je tong. Daarna neem je een slok van een drankje naar keuze.

Nu komt het belangrijkste onderdeel: schud je hoofd even flink heen en weer, zodat de boel wordt gemengd. Daarna slik je door. Als het goed is, proef je er nu weinig tot niets van.

Kratom kauwen

We noemden het al even: kratom kauwen. De betekenis hiervan ligt voor de hand. We bedoelen echt het kauwen op kratombladeren. Dit is alleen geschikt voor mensen die hier bewust voor kiezen. Voor veel mensen is het namelijk geen prettige ervaring.

Kratom roken

Wie roken gewend is, wil natuurlijk weten of ook kratom kan worden gerookt. Zeker, dat kan. Hiervoor gebruik je de bladeren. Dus niet de poedervorm.

Let op: wanneer je kratombladeren wil roken, heb je meer nodig dan wanneer je kratom door je eten mengt. Daarnaast kan het langer duren voordat je dezelfde effecten ondervindt.

Back To Top