Ga naar hoofdinhoud
Gratis verzending vanaf €20 (NL) / €50 (EU) - voor 17:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
Effecten van kratom

Effecten

Kratom wordt steeds populairder. Het is oorspronkelijk een plant die al eeuwenlang wordt gebruikt ter bevordering van lichaam en geest. Kratom heeft verschillende effecten.

Tegenwoordig wordt kratom ook gewoon als populair middel gebruikt. Om de stemming te verbeteren bijvoorbeeld.

Het is belangrijk om, voordat je kratom probeert, eerst precies te weten wat de effecten van kratom (kunnen) zijn. Dan weet je zeker dat je goed voorbereid bent en word je nooit op een onaangename manier verrast.

Hieronder hebben we de effecten van kratom voor je uiteengezet.

Verschillende effecten per dosering

De effecten van kratom verschillen nogal. Het effect is met name afhankelijk van de hoeveelheid kratom die iemand inneemt. Het is dan ook belangrijk om te weten wat deze effecten zijn, en bij welke dosering deze effecten horen. Dan kun je met een goed gevoel kratom gebruiken.

Lage dosering

Bij een lage dosering is het effect stimulerend. De kratom heeft een stimulerende werking op lichaam en geest van de gebruiker.

De gebruiker voelt zich energiek en heeft zin om te bewegen.

Hoge dosering

Bij een hoge dosering geldt juist het tegenovergestelde. Dan is de werking ontspannend.

De gebruiker komt tot rust en kan makkelijk in slaap komen. Hoe hoger de dosering, hoe meer de gebruiker een verdovend effect ervaart.

Pijnstiller

Kratom helpt ook wanneer je pijn hebt. Het middel staat namelijk al lange tijd bekend als een medicijn om pijn te verlichten. Dit geldt ook voor chronische pijn.

Het is dan ook een goed alternatief voor andere pijnstillers die vaak wat duurder zijn.

Stemming verbeteren

Er zijn veel verhalen bekend van ervaringsdeskundigen die kratom noemen als middel om psychische kwalen tegen te gaan.

Bij gebruik van kratom voelt men zich beter. De gebruiker van kratom heeft minder last van angsten. Dit betekent natuurlijk niet dat dit voor iedereen geldt. Er zijn nog geen glasheldere wetenschappelijke onderzoeken naar gedaan. Probeer het daarom allereerst zelf en beoordeel dan pas of dit effect ook op jouw lichaam en geest van toepassing is.

Manier om af te kicken

Mensen die verslaafd zijn aan opium of heroïne – of andere harddrugs – gebruiken kratom weleens om af te kicken.

Kratom levert namelijk vergelijkbare effecten, maar heeft niet de verslavende werking die de genoemde drugs wel hebben.

Daarom kan kratom dienen als overgang van verslaafd naar niet-verslaafd.

Niet verslavend

De belangrijkste stof in kratom is mitragynine. Dit is de werkzame stof die de effecten bij de gebruiker teweegbrengt.

Wat er precies gebeurt, is het volgende. De mitragynine activeert verschillende receptoren in de hersenen van degene die de kratom inneemt.

Maar hierbij wordt het stofje niet aan de receptoren gebónden, wat wel het geval is bij bijvoorbeeld opium. Dit is de reden dat kratom geen verslaving veroorzaakt.

Nog belangrijk

Het is misschien een open deur, maar wel van groot belang om nadrukkelijk te vermelden: lees altijd wat er op de verpakking staat van de kratom die je gaat innemen. Dan weet je nog beter wat de effecten zijn, welke dosering verstandig is en wat je verder nog aan informatie kunt gebruiken.

Back To Top