Ga naar hoofdinhoud
Gratis verzending vanaf €20 (NL) / €50 (EU) - voor 17:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
Welke dosering kratom

Dosering kratompoeder

Bij het gebruik van kratom is de dosering van groot belang. Hoeveel kratom je inneemt, heeft namelijk een sterke invloed op de effecten van kratom.

Grofweg is de dosering te verdelen in tweeën: een lage en een hoge dosering.

Hieronder lees je wat de effecten zijn bij deze twee kratomdoseringen. Handig dus.

De verschillende effecten per dosering

Bij een lage dosering krijgt de gebruiker meer energie. De kratom werkt stimulerend op zijn of haar lichaam en geest.

Bij een hoge dosering wordt de gebruiker daarentegen juist ontspannen. Hij of zij komt tot rust. Ook is het makkelijker om in slaap te komen.

De verschillende doseringen hebben dus echt compleet verschillende effecten. Daarom is het zo belangrijk om de juiste dosering te nemen.

Wat geldt als een lage dosering kratompoeder?

Met een lage dosering van kratompoeder bedoelen we in de regel minder dan 5 gram. Let op: bij een beginner ligt dit getal nog lager.

Wanneer je voor het eerst kratompoeder inneemt, geldt 2 gram als een degelijke lage dosering. Daarna is het zaak om je lichaam en geest nauwlettend in de gaten te houden om te zien wat de effecten zijn.

Als je het gevoel hebt dat je lichaam en geest aan de lage dosering gewend zijn, kun je de volgende keer 3 gram als lage dosering beschouwen. Dit bouw je zo in kleine stapjes op naar 5 gram.

Deze stappen zijn belangrijk, omdat het effect van kratom verschilt per persoon. Door de kleine stapjes kom je erachter hoe jij op kratom reageert.

Wat geldt als een hoge dosering kratompoeder?

Wie al bekend is met kratom, kan meteen met een hoge dosering starten. Ook hierbij is het verstandig om aan de lage kant te beginnen. Wij raden 4 gram aan. Vervolgens dient de gebruiker de effecten in de gaten te houden.

Uiteindelijk kan dan worden gekozen voor 5 gram. Dat is namelijk het logische aantal voor een hoge dosering voor gevorderden.

Toch kan ook meer dan 5 gram worden ingenomen. Sommige kenners gaan zelfs tot 25 gram. Doe dit alleen wanneer je deskundig bent op het gebied van kratom. En als je precies weet waarom je het doet.

Belangrijk hierbij te vermelden is dat een heel hoge dosering leidt tot een verdovende werking. Een soort extreme versie van ontspanning dus. Lang niet iedereen vindt dit prettig, daarom is het verstandig om voorzichtig de dosering te verhogen.

De werkzame stof

Het belangrijkste stofje in kratom is mitragynine. Dit is het stofje dat de verschillende effecten teweegbrengt. En dit is dus ook het stofje dat vereist dat iemand die wil ontspannen een hoge dosering dient in te nemen, en iemand die energie wil krijgen een lage. Alles komt neer op de hoeveelheid mitragynine.

Nog belangrijk

Kratom droogt het lichaam uit. Daarom is het slim om bij kratom ook water te drinken. Hou na gebruik ook altijd een glaasje water bij de hand.

Mocht je vervelende bijwerkingen ervaren, zoals misselijkheid of duizeligheid, dan is het verstandig om weer te drinken.

Back To Top